Science of Meditation

meditatie en wetenschap

Waarom meditatie zo goed voor je is.

 

Mediteren. Inmiddels heb je er al vaak over gehoord. Het schijnt heel goed voor je te zijn en je kalm te maken. Hoe het werkt is misschien nog een raadsel voor je en hoe je het moet toepassen is ook niet helemaal duidelijk. Wat kan er nou zo geweldig zijn aan een beetje stil zitten?

Inmiddels is de wetenschap er al flink ingedoken om de effecten van meditatie te onderzoeken. Super fijn, nu kun jij ook te weten komen waarom meditatie zo goed voor je is.

  • Tijdens meditatie worden de gebieden in de hersenen actief die overeenkomen met het verminderen van angst, depressie en de tolerantie van pijn.
  • Door te mediteren wordt de Default Mode Network actief in de hersenen. Het gedeelte in de hersenen dat zich bezighoud met introspectie en bevorderd het geheugen, bewustwording en het vermogen om doelen te stellen.
  • Sommige meditatievormen helpen ook bij de psychische verwerking van vroegere emotionele gebeurtenissen. (Dolph Kohnstamm)
  • Mensen die mediteren hebben meer Alpha hersengolven, die ervoor zorgen dat je je positief voelt, ontspannen, blij en tevreden.
  • Fysiek gezien veranderd er ook veel in de hersenen. De grijze massa krijgt een grotere dichtheid op het gebied van leren, geheugen en omgaan met emoties, terwijl de amygdala (verantwoordelijk voor stressreactie, bloeddruk en angst) juist afneemt.
  • Je kunt je bloeddruk verlagen en mensen die vaker mediteren hebben een sterker immuunsysteem en zijn beter weerbaar tegen ziektes.

Nog niet tevreden of wil je meer weten?
In het filmpje hieronder wordt kort en duidelijk uitgelegd waarom meditatie zo geweldig is. Al deze voordelen zelf ervaren? Je kunt direct beginnen met mediteren. In principe heb je er niets voor nodig. Misschien deze 10 tips om je op weg te helpen

 

Zoeken

Hi, ik ben Mahalia

Ik heb een diepe fascinatie voor de mens, hoe we werken, hoe we denken en vooral de zoektocht naar rust, geluk en zingeving. In de loop van de jaren heb ik opleidingen gevolgd tot Yogadocente, NLP practitioner, Familieopsteller en Ademcoach. Nu begeleid ik anderen door middel van geleide oefeningen, cursussen en coaching op reis in zichzelf.

Author: Mahalia

Ik heb een diepe fascinatie voor de mens, hoe we werken, hoe we denken en vooral de zoektocht naar rust, geluk en zingeving. In de loop van de jaren heb ik opleidingen gevolgd tot Yogadocente, NLP practitioner, Familieopsteller en Ademcoach. Nu begeleid ik anderen door middel van geleide oefeningen, cursussen en coaching naar meer rust en energie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Online ontspannen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders