Ademreis - Online ontspannen

Ademwerk

Haal diep adem, ga naar binnen...

Uit het hoofd, in je lijf

Herstellend vermogen van je lichaam aanspreken

Contact met jezelf

Onbewuste delen van jezelf leren kennen

Je sterker voelen

Helen van onverwerkte trauma’s en emoties

"Reconnecting with the breath is the first step
to healing and self determination"

– TKV Desikachar –

Wanneer doe je een ademsessie?

Door ademwerk kom je dieper in contact met jezelf. Het werkt diep ontspannend, geeft energie, opluchting en verheldering. Je kunt door met intentie het ademwerk in te zetten oude overtuigingen over jezelf en vastzittende emoties of patronen los laten. Ademwerk kan helpen bij: 

Hoe werkt het?

We beginnen met een intentie, datgene waar je tegen aanloopt of wat in je leven speelt. We nemen even de tijd om het thema waar je mee loopt verder te verkennen. Daarna gaan we ademen. Tijdens het ademwerk gebruiken we een versnelde ademtechniek. Door versnelt en verbonden te ademen, kom je meer in contact met je lichaam en openen er gebieden waar de adem niet eerder vrij heeft kunnen stromen.

Je lichaam krijgt nu de kans om de opgeslagen herinneringen, spanning en emoties te voelen en uitten in een veilige setting. Dit kan zich uitten in fysieke bewegingen, verkrampingen, geluid en emoties . 

Jij bent zelf in controle en kan door middel van je adem de intensiteit reguleren. Natuurlijk wordt je uitgenodigd om op veilige manier voorbij je beschermlagen te gaan, zodat je ook daadwerkelijk bij de kern komt. Hierna ervaar je vaak diepere rust en ontspanning. 

Sessies vinden plaats in groepsverband of individueel. 

In groepsverband heeft vaak als voordeel dat de dynamiek van de groep bij kan dragen aan je eigen proces. Er zijn altijd meerdere begeleiders aanwezig om je te ondersteunen en er is veel persoonlijke aandacht. Mocht je je hier niet comfortabel bij voelen, kun je ook altijd een 1 op 1 sessie doen. 

Voorbij je beschermingsmechanisme

ademhaling voor slaap

Door je leven heen kunnen er dingen gebeuren die je soms de adem benemen. Op die momenten kan het te overweldigend zijn om te voelen of in je lichaam aanwezig te zijn. De situatie was destijds niet veilig om op dat moment de emoties te verwerken, waardoor we deze opslaan voor een later moment.  Maar meestal komt dat moment niet. We gaan door, overleven en leren onszelf een manier om ermee om te gaan. De werkelijke gevoelens en emoties kunnen hierdoor niet tot uiting kunnen komen en worden opgeslagen in je lichaam en het onderbewuste. 

De overlevingsstrategieën die je jezelf hebt aangeleerd om jezelf te beschermen, houdt je onderbewuste en je lichaam in een staat van vechten, vluchten of bevriezen. Je ontwikkeld patronen en manieren voor jezelf om weer verder te gaan. Deze werken vaak een lange tijd heel goed, tot dat niet meer het geval is en je tegen jezelf aanloopt of je lichaam de onderdrukking niet kan blijven verwerken en begint te protesteren. 

Met een ademreis gebruiken we de adem om lucht en ruimte te geven aan de blokkades die zich nog bevinden in het lichaam. Hierdoor kan er een fysieke en emotionele ontlading plaatsvinden en datgene wat onderdrukt is vrijkomen. 

Meedoen met een ademsessie

Wil jij na een lange werkdag meer ontspannen? Tot rust komen en een moment voor jezelf hebben? Gebruik je eigen ademhaling en doe mee met een online ademsessie.

Tijdens een online ademsessie begeleid ik je om dieper te ontspannen door middel van ademhalingstechnieken. Met de manier van ademen die we oefenen kom je diep tot jezelf en kan je lichamelijk en mentaal tot rust komen. Perfect na een drukke dag of als je merkt dat je onrust ervaart.
Door dieper te ademen kunnen oude emoties en blokkades weer vrij gaan stromen. Hierdoor voel je je na de sessie ontspannen, maar vooral ook heel dicht bij jezelf. 

Eerstvolgende events

ONLINE ADEMSESSIE

Donderdag 7 September 19.30 

ONLINE ADEMSESSIE

Donderdag 5 Oktober 19.30 

1:1 ADEMCOACHING

Vindt je een ademreis in een groep spannend, of wil je meer individuele aandacht? Na een voorgesprek wordt je individueel begeleid tijdens het ademen. De adem coaching vindt plaats in de praktijk in Rotterdam 

“Breathing is the essence of life. Breathe deep, live fully “
-Gabriella Goddard-

Hi, ik ben Mahalia

 

Ik heb een diepe fascinatie voor de mens, hoe we werken, hoe we denken en vooral de zoektocht naar rust, geluk en zingeving.

Mede door mijn eigen worstelingen ben ik mij gaan verdiepen in persoonlijke ontwikkeling en hoe we ondanks onbewuste patronen en (ontwikkelings)trauma toch kunnen genieten van het leven en energie kunnen geven aan onze verlangens. Zodat je die mooie dromen ook tot realiteit kan brengen.

In de loop van de jaren heb ik opleidingen gevolgd tot Yogadocente, NLP practitioner, Familieopsteller en Ademcoach. Nu begeleid ik anderen door middel van geleide oefeningen, cursussen en coaching naar meer rust en energie.  

Online ontspannen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders