Volledige Ademhaling (yogi breath) - Online ontspannen

Volledige Ademhaling

Yoga ademhalingJe ademhaling is de basis van je vitaliteit. Een goede ademhaling geeft je zuurstof en energie en zorgt dat je lichaam goed functioneert.

“De kwaliteit van je ademhaling bepaald de kwaliteit van je leven. “

Het beheersen van de ademhaling maakt je rustiger en helder van geest. Het is niet voor niets dat in het verre Oosten veel gedaan wordt met de ademhaling omdat het wordt gezien als de kwaliteit van je levensenergie en de verbinding tussen je lichaam en je mind.

“Control your breath, control your mind”

-unknown-

  • Verbeterde zuurstofopname. Je vult de longen volledig en neemt daardoor maximale hoeveelheid zuurstof op. Dit zorgt voor minder verzuring van de spieren en helpt de stofwisseling.

Voor verbranding heb je immers zuurstof nodig en een goeie ademhaling keeps the fire burning!

  • Betere spijvertering. Door goed gebruik van het middenrif worden de organen in de buikholte gestimuleerd met elke ademhaling. (lees: inwendige massage voor je maag en darmen = makkelijker naar de wc 😉
  • Minder stress. Daar doen we het natuurlijk voor!
  • Via je ademhaling kun je invloed uitoefenen op je autonome zenuwstelsel. Die regelt de werking van je organen, hormoonhuishouding en eigenlijk alles dat vanzelf gaat. Rustig ademen betekent dat je lichaam ook tot rust komt 😉

Okay super tof! Hoe doe ik dit?

Stel je voor dat je je hele romp wilt vullen met lucht. Net als een emmer water die volloopt. Je ademt rustig in en vult van onderaf de buik, vervolgens de ribben en als laatste de borst met lucht. De uitademing gaat ook gecontroleerd, ontspan eerst de buik, daarna weer de ribben en als laatste de borst.  De hele beweging en ademhaling is vloeiend. Geen pauzes en schokken.

Tips en tricks

Buikademing lastig? Kom op de rug liggen en leg een boek op je buik om te oefenen. Met inademen zet de buik uit.

We willen natuurlijk het liefst schone lucht, oefen daarom eens buiten of zorg voor een goed geventileerde ruimte.

Zoeken

Hi, ik ben Mahalia

Ik heb een diepe fascinatie voor de mens, hoe we werken, hoe we denken en vooral de zoektocht naar rust, geluk en zingeving. In de loop van de jaren heb ik opleidingen gevolgd tot Yogadocente, NLP practitioner, Familieopsteller en Ademcoach. Nu begeleid ik anderen door middel van geleide oefeningen, cursussen en coaching op reis in zichzelf.

Author: Mahalia

Ik heb een diepe fascinatie voor de mens, hoe we werken, hoe we denken en vooral de zoektocht naar rust, geluk en zingeving. In de loop van de jaren heb ik opleidingen gevolgd tot Yogadocente, NLP practitioner, Familieopsteller en Ademcoach. Nu begeleid ik anderen door middel van geleide oefeningen, cursussen en coaching naar meer rust en energie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Online ontspannen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders