De beste Meditatie app (8 tips) - Online ontspannen

De 8 beste meditatie apps (Nederlandstalig en populair)

meditatie apps

De 8 beste meditatie apps

Inmiddels zijn er enorm veel mensen die mediteren en het aantal mensen dat mediteert groeit nog steeds, Yeah! Op zoek naar een meditatie app die bij je past?

Gelukkig zijn er allemaal verschillende mindfulness en meditatie apps beschikbaar die je helpen om je meditatiebeoefening door te zetten en vol te houden.

Hier heb je een overzicht van de 8 beste apps (Ik heb vooral gekeken naar populariteit en Nederlandse functies) Ik weet zeker dat er een fijne meditatie app voor jou tussen zit!

  1. Insighttimer
  2. Stop breath think
  3. Headspace
  4. Calm
  5. Meditation moments
  6. Mindfulness coach (VGZ)
  7. 7mind
  8. De mindfulness app

1. Insight timer

Deze app is bij uitstek mijn favoriet! Super makkelijk in gebruik en heeft onwijs veel meditaties ingesproken door allerlei mensen die hier hun werk van hebben gemaakt. Zo kan je precies op zoek gaan naar de stem en persoon die bij je past. Alle meditaties zijn gratis te beluisteren en in verschillende talen, er zijn onwijs veel meditaties en je kunt hier ook gemakkelijk zoeken.

De timer is heel fijn omdat je zelf je belletje kan uitkiezen. Je wordt gestimuleerd om een reguliere meditatiebeoefening aan te houden omdat je sterretjes verdient als je mediteert.

Met de premium versie $60 dollar per jaar, krijg je ook volledige toegang tot alle audio cursussen. Ze hebben een groot aanbod aan cursussen (nog niet zoveel in het nederlands), die ook inhoudelijk heel interessant zijn. Zo kun je van alles leren wat te maken heeft met meditatie, mindfulness, zelfliefde en persoonlijke ontwikkeling.

2. Stop breath think.

Deze meditatie app gebruikte is zelf een lange tijd voordat ik overstapte naar insighttimer. De app is handig in gebruik en raad je meditaties aan op basis van hoe je je voelt. De keuze aan meditaties is ruim en er zijn ook leuke andere extra’s zoals een aantal yoga en acupressuur video’s. Voor meer meditaties kun je een premium abonnement kopen van 64,99 euro per jaar. Alle meditaties zijn in het Engels.

Ook deze app probeert je ook te stimuleren om vaker te mediteren en geeft je stickers bij verschillende mijlpalen. Geen belangrijke functie, maar wel leuk.

3.Headspace

Headspace is goed vormgegeven en werkt heel handig. Je vult eerst wat vragen in en stelt gelijk een dagelijkse herinnering in. Je kunt op verschillende thema’s selecteren en je krijgt dan direct een op maat gemaakt plan. Helaas is het wel zo dat je om je volledige plan te kunnen volgen je een premium account moet nemen. 94,99 euro per jaar. De meditaties zijn fijn ingesproken en met goeie context. Alleen helaas wel allemaal in het Engels en met dezelfde stem.

4. Calm

Bij deze app kies je als eerst een doel voor je meditatie. Verminderen van stress, slapen, dankbaarheid etc. Ze hebben honderden meditaties, je kunt luisteren naar verhalen om bij in slaap te vallen en ze hebben elke maand een nieuwe masterclass gegeven door mindfulness experts. Ook leuk is dat ze meditatieseries hebben met een bepaald thema, bijvoorbeeld 7 dagen focus.  De achtergronden bij Calm zijn afbeeldingen van rustige natuurlijke omgeving. De vormgeving is prachtig alleen jammer dat er veel unlocked moet worden door betaling.

Je moet echter wel een account aanmaken voor je toegang krijgt tot de meditaties en voor 7 dagen een proefabonnement afsluiten. Daarna kost het 42,99 euro per jaar

5. Meditation moments

Volledig Nederlandstalige meditatie app. Ook hier kun je selecteren op categorie. De app ziet er mooi uit. Alle meditaties zijn door dezelfde persoon ingesproken. De stem is fijn, maar moet wel bij je passen. Veel meditaties vragen ook weer om een maandelijkse bijdrage en de meditaties moet je kunnen downloaden op je mobiel. De kosten 35,99 euro per jaar

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang als eerste mijn meditaties en updates over cursussen en evenementen.
Geen spam natuurlijk, we houden je inbox zennn…
6. Mindfulness coach (VGZ)

Deze app heeft meer dan 50 Nederlands ingesproken mindfulness oefeningen. Je kunt ook tips en informatie lezen over meditatie en mindfulness. Verder kun je meldingen instellen en via filters kijken welke meditaties je wilt luisteren. Je kunt filteren op mannen stem of vrouwenstem (dat vind ik echt een pluspunt!) Soms heb je gewoon een voorkeur. Ook kun je filteren op aantal minuten dat je wilt mediteren en op het doel wat je wilt bereiken. ze geeft de app zelf suggesties.

7. 7mind

7mind is ook een volledig Nederlandstalige meditatie app. Je kun verschillende cursussen volgen, maar alleen de eerste basiscursus is gratis. Na je meditatie kun je meteen een reminder instellen voor je volgende meditatie  De prijs voor volledige toegang is 59,99 euro per jaar.

8. Mindfulness

Bij deze app wordt in het begin meteen gevraagd om een geheugensteuntje aan te zetten, zodat je herinnert wordt aan je meditatiemoment.

Je kunt een tijd kiezen, of je met of zonder stem wilt mediteren en je kunt een achtergrond geluid kiezen. Al deze meditaties zijn in het Nederlands door dezelfde persoon ingesproken. Fijn stem ook hier, maar moet wel bij je passen. Ook kun je een reeks aan mindfulness oefeningen volgen.

Verder is er een bibliotheek aan meditaties ingesproken door verschillende personen net als bij insight timer. De keuze is wel wat minder maar nog steeds veel.  Zowel Nederlands als Engels.

Ook bij deze app heb je eerst een proefperiode van 31 dagen, daarna zijn de kosten 47.99 euro per jaarPersoonlijk vind ik het geweldig dat er zoveel keuze is! Mediteren wordt hierdoor steeds toegankelijker en makkelijker en is er voor iedereen iets wat bij hem/haar past.

Ik vind het heerlijk om met een meditatie app te mediteren, zo kan ik bijhouden hoe vaak en hoelang ik mediteer en kan ik ook naar andere fijne geleide meditaties en cursussen luisteren.

Mijn persoonlijke favoriet is duidelijk, maar ik ben vooral heel benieuwd welke app jij gebruikt en waarom?

Zoeken

Hi, ik ben Mahalia

Ik heb een diepe fascinatie voor de mens, hoe we werken, hoe we denken en vooral de zoektocht naar rust, geluk en zingeving. In de loop van de jaren heb ik opleidingen gevolgd tot Yogadocente, NLP practitioner, Familieopsteller en Ademcoach. Nu begeleid ik anderen door middel van geleide oefeningen, cursussen en coaching op reis in zichzelf.

Author: Mahalia

Ik heb een diepe fascinatie voor de mens, hoe we werken, hoe we denken en vooral de zoektocht naar rust, geluk en zingeving. In de loop van de jaren heb ik opleidingen gevolgd tot Yogadocente, NLP practitioner, Familieopsteller en Ademcoach. Nu begeleid ik anderen door middel van geleide oefeningen, cursussen en coaching naar meer rust en energie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Online ontspannen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders