5 redenen waarom ademen goed is voor je mentale gezondheid -

5 redenen waarom ademen goed is voor je mentale gezondheid

Meer dan fysiek

De ademhaling is veel meer dan alleen een biologische functie; het is een krachtig hulpmiddel dat we kunnen inzetten voor zelfliefde, innerlijke kracht en transformatie. In dit artikel wil ik graag jou delen simpelweg bewust ademen jou kan leiden naar een diepere verbinding met jezelf en een leven vol liefde en vervulling.

Onze ademhaling is de poort naar onze innerlijke wereld. Het is de brug tussen ons lichaam en onze geest, en het heeft de kracht om ons te helen, te vernieuwen en te transformeren. Zo kun je je ademhaling niet alleen inzetten voor fysieke voordelen, maar ook voor mentale groei en persoonlijke ontwikkeling.

1. Bewuste Ademhaling voor Ontspanning:

Als we bewust ademen, kunnen we de stress en spanning die zich fysiek en mentaal heeft opgebouwd loslaten. Je kan bijvoorbeeld visualiseren dat je met elke diepe inademing frisse energie opneemt en met elke uitademing spanning en zorgen loslaat. Hiermee stimuleer je het zenuwstelsel om zichzelf te herstellen en op te laden. Je geeft daarmee ook een signaal dat je het waard bent om even een momentje voor jezelf te nemen.

Dat brengt me gelijk bij punt 2 

2. Ademhalen voor Zelfliefde en Acceptatie:

Door aandacht te besteden aan de ademhaling, breng je focus en rust waardoor je bewust wordt van je gedachten en emoties. Dit geeft je de kans om jezelf te observeren zonder oordeel. Zo bouw je aan een liefdevolle relatie met jezelf. Door jezelf te accepteren zoals je bent kun je doorgroeien en verandering creëren op de gebieden waar jij dat jezelf gunt.

Wist je dat je ademhaling ook kan inzetten als je bewust bezig houdt met manifesteren of de wet van aantrekking?

“Sommige deuren openen alleen van binnenuit, de adem is een manier om dat te doen”

3. Hogere Trillingen en Manifestatie:

De ademhaling kan je helpen je vibratie te verhogen. Door spanning los te laten kom je automatisch in een hogere frequentie omdat je weerstand tegen jezelf en het leven afneemt. Hierdoor ervaar je meer positieve energie en kun je nieuwe kansen in het leven makkelijker herkennen. Het is een krachtige manier om onze dromen en doelen te manifesteren.

Vaak zijn het echter de oude emoties en trauma’s die ons in patronen en overtuigingen houden, mocht je merken dat die je belemmeren in het loslaten van weerstand lees dan nog even verder…

4. Emotionele Ontlading:

Ademwerk biedt een veilige ruimte om emotionele lading los te laten. Door bewust te ademen, en specifieke ademhalingstechnieken te doen. Kunnen we zuurstof en ruimte geven aan de plekken in ons lichaam waar we normaal energie blokkeren. Door de ontlading van die fysieke spanning kunnen emoties loskomen. Dit voelt vaak als bevrijding en opluchting.

5. Trauma Verwerking:

Adem voor mentale gezondheid

 Diepgaande ademhalingstechnieken kunnen helpen bij het verwerken van traumatische ervaringen. Hierdoor worden andere delen van het brein geactiveerd en je kritisch denken gaat wat meer naar de achtergrond. Door die andere staat van bewustzijn kom je dichterbij de kern van je trauma en heb je de mogelijkheid hier inzichten in te krijgen en spanning/ emoties die daarbij horen los te laten.  Wil je hiermee aan de slag gaan, raad ik je aan om ademcoaching te overwegen of naar groepssessie te gaan waar veel persoonlijke begeleiding is.

En dan heb ik nog helemaal niks gezegd over de fysieke voordelen..
Genoeg voor nu om te zien dat werken met je adem je mentale gezondheid kan verbeteren en kan zorgen voor meer contact met jezelf.

Ademwerk

Zelf ademen

Kijk of je komende week tijd vrij kan maken voor jezelf, misschien zelfs elke dag, om bewust te ademen. Of je dit nu doet tijdens een wandeling in de natuur, in meditatie of in je bedje. Wat het ook is, onthoud dat elke ademteug een kans is om jezelf lief te hebben, te helen en te groeien.

Online Ademsessies

Wil je kennis maken met ademwerk of begeleid ademen? Doe dan mee met een online ademsessie!  Tijdens deze sessie leer je verschillende ademhalingstechnieken die je helpen om stress los te laten en diep te ontspannen.
Deze ademsessie is online, dus je kunt vanuit het comfort van je eigen huis meedoen. Het enige wat je nodig hebt is een rustige plek en een internetverbinding. Doe mee en ervaar zelf de kracht van breathwork!

Zoeken

Hi, ik ben Mahalia

Ik heb een diepe fascinatie voor de mens, hoe we werken, hoe we denken en vooral de zoektocht naar rust, geluk en zingeving. In de loop van de jaren heb ik opleidingen gevolgd tot Yogadocente, NLP practitioner, Familieopsteller en Ademcoach. Nu begeleid ik anderen door middel van geleide oefeningen, cursussen en coaching op reis in zichzelf.

Author: Mahalia

Ik heb een diepe fascinatie voor de mens, hoe we werken, hoe we denken en vooral de zoektocht naar rust, geluk en zingeving. In de loop van de jaren heb ik opleidingen gevolgd tot Yogadocente, NLP practitioner, Familieopsteller en Ademcoach. Nu begeleid ik anderen door middel van geleide oefeningen, cursussen en coaching naar meer rust en energie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Online ontspannen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders