Over

Het is lastig om te bepalen waar (ont)spanning vandaan komt en hoe het precies werkt. Wat wel duidelijk is, is dat lichaam en geest niet gescheiden zijn en elkaar beïnvloeden. Of je nu lichamelijk of mentaal spanning ervaart, het is op beide vlakken merkbaar. Een overschot aan spanning in je lichaam heeft direct effect op je gemoedstoestand. Inmiddels wordt ook steeds vaker bewezen dat mentale spanning en stress een enorme impact hebben op je fysieke gezondheid.

Ontspannen is ervoor zorgen dat je een omgeving creëert waarin je lichaam en je geest optimaal kunnen werken en ontwikkelen. Zodat jij je lekker voelt in je vel en in het leven.Het autonome zenuwstelsel wat verantwoordelijk is voor o.a. hartslag, bloeddruk, ademhaling en orgaanfunctie heeft twee delen. Het sympatische en parasympathische zenuwstelsel. Het parasympatische deel wordt actief wanneer we ons ontspannen. Het zorgt ervoor dat de hartslag rustig wordt en verlaagd de bloeddruk. De organen voor de spijsvertering worden actiever en er wordt gezorgd dat er energie wordt onttrokken uit de voeding. Die wordt opgeslagen voor momenten van inspanning. Continue in spanning leven verhoogd de bloeddruk en je ontneemt jezelf aan energie.

Met deze ademhalingsoefening kun je direct je parasympatische zenuwstelsel activeren. (1 min)

Je lichaam, je geest, je energieniveau, emoties en ademhaling zijn allemaal met elkaar verbonden. De oefeningen die je hier vind zijn daarom ook een combinatie van ademhalingstechnieken, meditaties, visualisaties, bewegingen, het omgaan met emoties, met je eigen energie en die van anderen. Je zult zelf ontdekken welke oefeningen het meeste effect voor je hebben en je het fijnst vind.

kleine sidenote: soms kom je oefeningen tegen waar je weerstand tegen hebt. Vaak ligt daar precies het gevoelige punt en is het waardevol om toch de oefening te proberen en te observeren waar je weerstand vandaan komt.In geval van burn-out, depressie en angsten liggen de oorzaken van spanning vaak dieper verborgen. Het omgaan hiermee vergt een hoge dosis aan zelfcommitment en zelfliefde. Jezelf de tijd gunnen om te herstellen in je energie, gemoedstoestand en om weer hormonaal in balans te komen.

De oefeningen op de site zijn bedoeld als aanvulling en niet als vervanging voor medische en psychologische zorg.BEGIN DIRECT MET EEN VAN DE ONDERSTAANDE FREEBIESBodyscan

Je lange werkdag zit erop, tijd om even in te checken bij jezelf. Luister deze bodyscan voor het slapen gaan of voor een relaxte avond.

(+-5 min)

DownloadVisualisatieJe gedachten beïnvloeden de fysieke reactie van je lichaam.Weten hoe het werkt? Ik laat het je liever ervaren met deze visualisatie

( 7min)

DownloadMini E-bookJe bent druk en gespannen. Het liefst will je meer rust en connectie met jezelf ervaren tijdens je werk. Easy Peasy! Met deze 5 tips

(leestijd 6-8 min)

DownloadYOGADOCENTE, SYSTEMISCH COACH & ONDERNEEMSTERIk ben Mahalia van der Waal geboren in 1990 en ik help en inspireer anderen om zich te ontspannen en te genieten van het leven, zodat je het meeste uit jezelf kan halen, je verbonden voelt met jezelf, de mensen om je heen en je werk.

Yoga was mijn redding, ik maakte ermee tijd voor mezelf. Dat had ik nodig want ik was:

Onzeker

Perfectionistisch

Gericht op anderen en anderen pleasen

Niet in staat mezelf te zijn in een relatie

Vaak bezig mezelf te kleineren

Iemand die geen ‘nee’ kon zeggen

Alle mogelijkheden overrompelde me zo, dat ik geen echte keuzes kon maken. Fear of missing out on all the other great stuff! Geen keuzes kunnen maken en veel leven in het denken en dromen is enorm vermoeiend. Been there, done that.

Ik was op. Moe en kapot van werken waar ik geen voldoening uithaalde of dat ik mijn dromen naleefde maar veel te streng was voor mezelf. Zelfs op m’n laatste reis was ik moe en energieloos, omdat ik niet bezig was om in mijn eigen kracht te gaan staan en mezelf nog steeds niet serieus nam in mijn kennis en ervaring.

Alles heeft natuurlijk twee kanten en mijn lange zoektocht zorgde ervoor dat ik wel veel kennis en skills vergaarde. Ik ontwikkelde mij door podcasts, boeken over zelfontwikkeling, ging naar retraites, cursussen en workshops en leerde door de yoga en het lesgeven.

Nu combineer ik alles wat ik heb geleerd tijdens mijn studies en cursussen om andere mensen te helpen ontspannen. Ontspannen in je hoofd, je lichaam, je emoties, hoe je je energieniveau opkrikt en hoe je jezelf ontspannen neerzet in de wereld. Zodat je beter en bewuster je inspanning kunt leveren!WAT ANDEREN ZEGGEN:

Mahalia geeft me altijd positieve energie. Als ik het even niet meer weet dan weet zij mijn gedachten altijd een positieve twist te geven waardoor ik weer vooruit kan. Ze helpt mij om alles weer even op een rijtje te zetten en koers aan te houden. Wanneer ik bij Mahalia ben geweest ga ik altijd vol goede moed de deur uit.

DevenDes.nl

Mahalia heeft een hele positieve vibe. Ik heb veel van haar geleerd. Ze heeft mij vooral verder gebracht op het gebied van werk en geeft mij advies om met situaties om te gaan. Zo ben ik (onbewust) vaak gestrest en heb ik eigenlijk altijd haast. Zij heeft mij goede tips gegeven om hiermee om te gaan, waardoor ik mij vaker ‘zen’ kan voelen. Ze is wereldwijd en heeft veel kennis van de mens, gevoelens en het leven. Zij voegt iets toe aan je leven!

Hairweavecompany.nl

Online ontspannen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders